top of page

YouRight!

Urgentie
De rechtspositie van mbo-studenten is niet heel florissant.

YouRight is een laagdrempelige rechtsplek in Leiden.

Het doel? De rechtspositie van mbo-studenten verbeteren.

Urgentie

De rechtspositie van mbo-studenten is niet heel florissant. Op een aantal punten zijn recent wetsvoorstellen aangenomen om de rechtspositie te versterken. Over de hele linie zien we echter dat jongeren van het mbo minder goed hun rechten kennen en vooral ook vaak een minder sterk netwerk hebben die ze kan helpen bij ongelijkwaardige rechts-situaties.

https://www.eerstekamer.nl/wetsvoorstel/35252_wet_versterken_positie_mbo

https://www.eerstekamer.nl/behandeling/20190710/memorie_van_toelichting/document3/f=/vl03n6i8tsyd.pdf

YouRight

YouRight is een laagdrempelige rechtsplek in Leiden, verbonden aan mboRijnland.

Het doel? De rechtspositie van mbo-studenten verbeteren.

Wie? Een team van studenten met gevoel voor rechtvaardigheid en kennis van het recht helpt bij juridische problemen, in samenwerking met docenten, juristen en advocaten.

YouRight is een nieuw opgericht initiatief, dat zich het komend jaar zal ontwikkelen tot een bekende, laagdrempelige rechtsplek voor mbo-studenten.

Doelgroep

a. Studenten met juridisch gedoe: Studenten van het mbo kennen vaak hun rechtspositie niet goed, waardoor zij niet altijd op de juiste plekken terechtkomen voor hulp en rechtsbescherming. Dit gaat verder dan onderwijs alleen.

b. Stagiairs die meer willen dan ze zich voelen uitgedaagd: Studenten van mbo-juridisch willen vaak meer juridisch werk doen dan waar ze toe uitgedaagd worden. Een combinatie van mbo, hbo en wo-studenten zou een mooie manier zijn om van en met elkaar te leren hoe juridische vragen op te pakken.Power in Numbers

Programs

Locations

Volunteers

Project Gallery

bottom of page