top of page

Levensles

In 2013 500 jongeren, In 2014 1200 jongeren die zich bezig houden met betere zorg voor ouderen. Zo begint de reis van Studio Moio. Met dank aan partners als Leyden Academie, Vereniging het Zonnehuis, ZonMW en gemeente Leiden, gaan we landelijk aan de slag met een project rondom inhoud en evenementen.

In het najaar 2013 organiseren we de eerste drie Inspiratie & Kennisdagen georganiseerd in Leiden (7 november), Utrecht (8 november) en Zwolle (11 november), om studenten en docenten enthousiast te maken voor het werken in de ouderenzorg. Samen met regionale onderwijsinstellingen, gemeentes en andere partijen is gezocht naar de verbindende factor om kennis te vergroten en de beeldvorming over ouderen te verbeteren. Op deze manier willen Leyden Academy on Vitality and Ageing en Vereniging Het Zonnehuis een bijdrage leveren aan een betere kwaliteit van het onderwijs in de ouderenzorg en de negatieve beeldvorming over ouderen bijstellen. Hiervoor heeft zij input nodig over wat studenten, docenten en ouderen zelf nodig hebben en belangrijk vinden. In 2014 organiseren we nog eens 5 van deze evenementen, met voortrajecten waarin we jongeren - en onszelf - om anders te gaan denken over de zorg voor ouderen.


vimeo.com/82372021


Voortraject

Wat een geluk was het om jongeren uit te nodigen en uit te dagen bij te dragen aan een verfrissende blik op de ouderenzorg. We zijn het land doorgecrossed. Voor  collegezalen en klassen, op zoek hoe we de harten van de jongeren zouden kunnen raken… Stuk voor stuk ontvingen jongeren ons en het idee om samen te gaan werken aan de inspiratie- en kennisdagen ontzettend goed. Twinkelende ogen en het oproepen van elkaar om mee te doen. Jongere tegen de docent: “Mevrouw, ik vind dat onze hele klas hieraan mee moet doen. Dit is belangrijk.” Als het sommige jongeren niet lukte om mee te doen, was dat omdat het echt niet lukt, even een te drukke periode. Verbaasd, verrast, waren we met zoveel warm onthaal van de jongeren.

Jongeren zijn in aanloop naar de Inspiratie- en Kennisdag op onderzoek uitgegaan. Ze zijn op pad geweest, langs zorginstellingen, langs experts, in gesprek geraakt met ouderen.


De pitches

De jongeren hebben de enorme moed getoond om hun bevindingen om te zetten in mogelijkheden voor de toekomst. Ze hebben ons door hun ogen te laten kijken, en hebben een overweldigende prestatie neergezet door zalen met 150 toeschouwers toe te spreken. De pitches waren allen uniek, bijzonder. En vooral met een ongekende passie gepresenteerd. Het was vaak de eerste keer dat jongeren op zo’n groot podium voor zo’n grote zaal stonden. En jong en oud hebben dat samen geweldig gedaan. Met ongekend veel plezier, aandacht en bloedserieuze plannen hebben ze ons verrast. MBO, HBO en WO-studenten: er was geen verschil in de buitengewone moed die zij hebben laten zien en de verbinding die zij hebben weten te maken met het onderwerp.


Cijfers

In 2013 500 jongeren, In 2014 1200 jongerenzijn in het voortraject aan de slag gegaan. Meer dan waar we ruimte voor hadden…


> 800 mensen hebben we als gast welkom mogen heten. > 80 uitgevoerde pitches

> 30 betrokken onderwijsinstellingen

> 20 betrokken zorginstellingen

Power in Numbers

30

Programs

50

Locations

200

Volunteers

Project Gallery

bottom of page