top of page

United4Education gelanceerd!

TOF! Beweging in het onderwijsveld!Ooit begonnen verschillende mensen en organisaties hiermee: meer inclusief onderwijsvoor ieder kind. Denk aan Claire Boonstra Tina van Wouw Karen Heij Astrid Ottenheym-Vliegen, allen op eigen manier. Ik richtte Studio Moio op, om mét jongeren samen nieuwe perspectieven op onderwijs vorm te geven... terwijl we ze tegelijkertijd zoveel mogelijk uitdagend en passend onderwijs bieden. 


Studio Moio werd opgestart in 2013 en het was in 2015 en 2016 dat we met jongeren in opdracht van het ministerie van Ministry of Education, Culture and Science een onderzoek deden naar "Onderwijs dat kansrijk maakt". We crossten door het land, in gesprek met hoogleraren, lectoren, docenten en jongeren. 


En we zaten niet stil. Ontbreekt er iets, kan het anders? 

Kunnen we er al een prototype van maken? We maken het. 


We gaan aan de slag met armen uit de mouwen. 


Jonge mensen hebben de tijd niet om te wachten tot alles systemisch veranderd is... Dus... We zetten Dadakademia op, MDT UniverCity, een uitgeverij, we gaan samenwerkingen aan met (inter)nationale onderwijspartners... We werden uitgedaagd en gingen een wetenschappelijk artikel schrijven over hoe het Nederlandse onderwijs kansenongelijkheid vergroot. We zien in de praktijk de mechanismes die zorgen dat institutionele ongelijkheid in stand blijft. We werken er hard aan om de systemische errors in het onderwijs te kunnen agenderen. En de individualisering van problemen te kenteren. We bouwen continu met jongeren aan oplossingen voor problemen van het onderwijs anno nu. En tegelijk met partners van buiten óók aan de benodigde systemische veranderingen...


We hadden een whatsappgroep. Een groep met ontzettend veel fijne mensen. De groep groeide... 


En die geniale whatsappgroep met allemaal meedenkers… Op enig moment nam Tina van Wouw de whatsappgroep over en maakte er United4Education van. Wij stapten naar achter. Dit ging verder dan Studio Moio. Super tof om te zien hoe zij dit is gaan oppakken, bouwen en doorpakken. En kijk waar het nu staat. Helemaal mooi. We gaan door met het bouwen aan onderwijs in de praktijk met jonge mensen die als geen ander weten waar het knelt en we steunen dit van harte. Deel jij mee?

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page