top of page

Nachtelier, uitgeverij, sleutelstad, en nog meer updates

Week 12-18 februari.


- We ontwikkelen uitgeverij ZinTUIG! verder. Met plannen voor de Daltonschool Oegstgeest, met verbindingen met BplusC Leiden en met verbindingen ook met Museum De Lakenhal (we gaan o.m. kinderen uitdagen boekjes te maken geïnspireerd op de expositie "Zintuigen" en dat gaan we ook met elke zintuig doen).

- Jayson Hellburg heeft een gave animatie gemaakt, die eigenlijk een ander doel diende, maar geniaal is om een still van te gebruiken als Valentijnskaart naar CEO's van multinationals. De kaarten worden gedrukt. De valentijnsteksten geschreven en de kaarten gaan op de post.


- een heel inspirerend gesprek met Daphne Idsinga-le Febre van ReaCollege over samenwerken. Zij zien ook dat het onderwijs jonge mensen te kort kan doen en willen graag samen werken aan meer mogelijkheden voor hun jonge mensen. Samen bouwen aan nieuwe wegen voor de toekomst. YEAH!


- We doen mee aan Nachtelier van Geert van der Velden en #FieldsofWonder. En supertoffe nacht, waarbij we ook langs andere kunstenaars gaan om inspiratie op te doen (Dank Circulair Warenhuis, Theater Ins Blau, EST art foundation) en waarbij aan het einde van de avond een boel mensen bij ons langs komen, om de sculptuur-in-progress van @Shana Betgen te zien, de bijzonder rake animaties van Ramses Verhulst te bewonderen (check op YouTube @TheDarkLighthouse), om de Valentijnskaarten te zien en samen te werken aan gedichten om door de stad te verspreiden.


- We werken verder aan onze plannen met University for Peace, (de UN Based universiteit met wie we momenteel onderzoeken hoe we jongeren via hen gediplomeerd kunnen krijgen, vanwege hun creativiteit, innovatiekracht en ideeën die de wereld mooier kleuren).


- We werken verder, onder bezielende uitvoering van Marijn Kellner, aan het onderzoek welke manipulatietechnieken gebruikt worden in de huidige markt om jongeren te verleiden (en verslaafd te maken) aan bepaalde ongezonde voedingspatronen en hoe dat te keren. We zijn hierbij dankbaar voor het werk van Eva van den Broek en Tim den Heijer die ons met het boek #hetBromvliegeffect een goede basis biedt om dit uit te zoeken. Marijn "houdt eigenlijk niet" van lezen, maar leest toch supersnel en grondig dit boek.


- dan hebben we nog een overleg over YouRight met de gemeente Leiden Jessica Hilhorst en Djulianti van de Ven (Leren met de Stad), Hogeschool Leiden Gerdo Kuiper en Esther Haverkort. YouRight is een project om de rechtspositie van jonge mensen op het mbo te versterken. YouRight is een juridisch adviesbureau, waarbij een mix van jongeren mbo, hbo & wo de drempel verlagen voor juridisch advies aan jonge mensen. Over onderwijsrecht, discriminatie, over huurrecht, arbeidsrecht, over geld en over boetes.


- We zijn gaan vilten voor een sculptuur van @Shana Betgen voor Vrouwendag


- we eindigen met een fijne zaterdagochtend bij Sleutelstad voor een radio-opname over de samenwerking tussen Museum De Lakenhal en Studio Moio.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

United4Education gelanceerd!

TOF! Beweging in het onderwijsveld! Ooit begonnen verschillende mensen en organisaties hiermee: meer inclusief onderwijsvoor ieder kind. Denk aan Claire Boonstra Tina van Wouw Karen Heij Astrid Ottenh

Comments


bottom of page