top of page

3 oktober, schoonmaak, knippen en kappen, animaties & sabotage

Week 26 februari - 3 maart:


- De 3 oktober vereniging komt langs, om te kijken wat we kunnen doen om aandacht te vragen voor 450 jaar Leidens Ontzet. Er ontstaan wilde plannen, en hele waardevolle verbindingen. Wie wist dat het een Zoetermeerse Timmerman was die de geuzenvloot de goede kant op wist te sturen, nadat de boten vast liepen? Met dank aan Jayson Hellburg, die niets zo mooi vindt als Zoetermeer, weten we dat. En natuurlijk is dat mooi. Leiden heeft wellicht haar vrijheid wel te danken aan de regio.. :-) Hoe we toch allemaal winnen door samenwerken.

- We sluiten een samenwerkingsovereenkomst met @Lennon Clouder. Hij liep bij ons stage en wilde niets liever dan zijn eigen bedrijf opzetten. En dat deed hij, tijdens stage en erna. Hij zette zijn bedrijf op "Green&Clean", waarbij hij inzet op schoonmaken met duurzame schoonmaakmiddelen. Onze eerste schoonmaker ever. 


- Marijn interviewt over hoe de studio werkt, aan geld komt, etc. "Het moet voor een stageopdracht", hij brengt het zo leuk, dat het ook meteen prima werkt voor de introductie van nieuwe medewerkers. We hebben een mini-intro-interview. :-)


- Vera Klunne creatieve innovator start officieel op 1 maart, een vrijdag, haar vrije dag. En zij kan niet wachten. En wij ook niet. Dus komt ze donderdagmiddag al langs als we een ontzettend leuk gesprek hebben met Sandra Van Kolfschoten. Dit had best langer mogen duren. De ambities kloppen, manieren van aanpakken ook. En wie weet kunnen we wat gaan betekenen ook voor jongeren die nu bijvoorbeeld meer vast zitten op een plek en niet zomaar naar de studio kunnen komen. Zodat we ook meer voor jongeren kunnen betekenen in isolatie, in detentie. We gaan dit verder uitwerken en mogelijk beginnen met het geven van tekenlessen :-)


- Een heeeeeel leuk gesprek met M, een jonge gast die niets liever wil dan kapper worden. Dat IS ie eigenlijk ook al. M heeft nooit echt wat met school gehad, maar des te meer met knippen. M knipt al vanaf dat ie 13 is, of daar ongeveer. Nu zoekt M wat vrouwen die hun haar willen laten knippen, permanenten of kleuren. En M zou ook heel graag nog wat leren van kappers die het leuk vinden wat bij te brengen... En ik zoek een passend plan voor M. Zodat ie kan gaan vliegen. Beloofd echt een top gast!


(en ik ga mn haar laten knippen, dus wie eerst wil zien, dan geloven. Wacht nog even af.)


- Een tof gesprek met Jarle Andriessen die onze bende een animatiecrashcourse gaat bieden, vanwege de grote hoeveelheden jongeren die dat willen. 


- We bereiden voor de samenwerking met de Daltonschool Oegstgeest met ZinTUIG!, zodat we goed met docenten, kinderen en jongeren aan de slag kunnen. 


- En eind van de week, een sabotage project! Iets met vrouwendag, iets met vernielingen, iets met kunst. Om je hart vast te houden... But they did it. Geniaal project. Vrijdag 8. maart vertellen ze er over bij Museum De Lakenhal, Lakenhal Laat(Sowieso erg mooie lineup van verhalen!)

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

United4Education gelanceerd!

TOF! Beweging in het onderwijsveld! Ooit begonnen verschillende mensen en organisaties hiermee: meer inclusief onderwijsvoor ieder kind. Denk aan Claire Boonstra Tina van Wouw Karen Heij Astrid Ottenh

Comments


bottom of page