supboards.jpg
 
datum.png
sdg actionmonth.png
activities.png
E_SDG_logo_UN_emblem_square_trans_WEB.png

Wat zijn de Sustainable development goals? Klinkt als banaan-in-je-oren. Je hoort het, maar verstaat er niks van.

Het is gewoon eigenlijk heel simpel: dat wat we met elkaar kunnen doen voor een fijnesamenleving. Dat we er voor elkaar zijn, dat we ook zorgen dat de planeet leefbaar is en blijft.

Stichting 2030 heeft Dadakademia gevraagd om een programma te maken voor de maand september over die SDG’s. En dat deden we met jongeren die ook noooit eerder hadden gehoord van “die SDG’s” en voor wie het heel erg ver weg leek.

En wat bleek? Het is iets wat iedereen al doet. En wat we samen nog veel meer kunnen doen. Het is eigenlijk heel leuk. En dat gaan we laten zien ook. Kom dus vooral meedoen, nieuwsgierig zijn en vertel vooral ook wat nog zoveel beter kan. En check dit programmaboekje, de vele workshops, lezingen en interes- sante momenten om aan te haken. Voor oud EN jong. En wat die SDG’s nou zijn? Doelstellingen van de Verenigde Naties voor een betere wereld, ondertekend door meer dan 200 landen. Maar ja, die ondertekenaars die gaan het natuurlijk niet voor elkaar krijgen, zonder dat wij ons er met elkaar voor inzetten. Dus laten we samen aan de slag.

sdg.jpg
222567642_2955308554689910_2802250633311744869_n.jpg
wtd.png

In de eerste drie weken bouwen en maken we samen, in de workshops. We onderzoeken de verschillende doelstellingen door te doen en bekijken welke acties interessant zijn om bij te dragen aan het behalen van de doelen. En lol, we maken bergen lol terwijl we op onderzoek uit gaan.

In week 4 presenteren we de resultaten van ons (met jou/u samen) gezamenlijk werk in de grootste kunstroute van Leiden.

Omdat de focus op SDG’s kan doen vergeten hoe belangijk het is te staan tegen ongelijkheid, vragen we in week 5 nog aandacht voor de week tegen pesten in alle vormen en kleuren.

De drie weken hebben per week dezelfde opbouw.
In de vierde week exposeren we de interessante gedachtes en gemaakte werken met een speciale route door de stad. Voor de kunstroute komt een apart programma nog beschikbaar aan alle deelnemers en bezoekers.

Elke week op elke dag...

Kosten

Elke week van september bieden we workshops, exposities in de openbare ruimte, en vinden er lezingen plaats van inspirerende mensen die op een beeldende manier laten zien hoe je kan staan om verschli te maken. Elke week een andere locatie, de workshops zijn hetzelfde en toch steeds aangepast aan wie er komen. Voor iedereen is wel wat. En er zijn veel heel gave en toegankelijke workshops. Van het zelf leren maken van snoep (van 100% fruit), moestuinen tot supboards, van interviews met gewone Leidenaren tot ... Heel Leiden doet mee.

De workshops kosten 5 euro per deelname, 7,50 voor de diners.
Wie mee helpt met voorbereiden en opruimen, mag gratis deelnemen.

 

 

Meld je aan via ikdoemee@studiomoio.nl. Vermeld naam, datum van de activiteit en voor welke activiteit je je opgeeft. En let op, er zijn maximaal 15 plaatsen per workshop.

Aanmelden

 

Programma 

programma-sdgmonth.png