top of page

Dit jaar start voor het eerst een 'Excellentie-traject' in Nederland waarbij niet cijfers of aanwezigheid bepalend zijn voor het beoordelen van je kwaliteit. 

Het Traject leidt jongeren op tot uitvinder, maatschappelijk ondernemer en vernieuwer. Je leert om in staat zijn om iets te zien in de samenleving, er een idee over te ontwikkelen en er handen en voeten aan kunnen geven. 

 

Het traject komt bovenop de 'gewone' opleiding en levert daarom ook een extra certificaat van Excellentie op.

 

Selectie

Om mee te mogen doen, vindt een selectie plaats. De selectie vindt plaats op basis van een door een jongere ingediend idee. De vorm is vrij, het mag geschreven zijn, gezongen, gefilmd, getekend. Wat we willen zien:

- zie je iets in de samenleving dat volgens jou beter kan;

- heb je een idee om er wat aan te doen;

- ben je in staat om op je eigen manier over te brengen wat je ziet en kan.
Als de jury maar kan beoordelen of je in staat bent om 'iets te zien in de samenleving dat beter kan' en daarin oplossing kunt bedenken, dan ben je welkom.. 

 

Traject
Het traject start vervolgens met een uitdaging waar een echte oplossing voor nodig is. Het traject duurt van 26 september tot en met begin december. Gemiddeld kost het 2-4 uur/week. Wekelijks is er een ontmoeting, ga je op pad of doe je kennis op. Het is mogelijk om afwezigheid te compenseren met alternatieve manieren om kennis en ervaring op te doen (als je bijv. voor een excursie naar Berlijn gaat, is dat voor ons prima aan het traject aan te passen). Het eindigt met een evenement waarbij ook het bedrijfsleven aanwezig is, je met hen in contact komt en met de ontvangst van je extra certificaat van Excellentie.

 

Met name jongeren aan de opleidingen van het MBO welzijn en zorg worden uitgenodigd om deel te nemen aan het TopTraject. Ook anderen zijn welkom (ook jongeren die niet (meer) op school zitten en een maatschappelijk ondernemend traject willen meemaken) 

 

Waarom zou je meedoen?

1. omdat je wil leren hoe je kunt ondernemen met maatschappelijke vraagstukken;

2. omdat je houdt van het bedenken van dingen die out-of-the-box zijn;

3. omdat je je wil onderscheiden met een c.v. waarin je laat zien dat je een extra traject hebt gedaan op school;

4. omdat je heel graag een belangrijk maatschappelijk probleem wil helpen oplossen;

5. omdat je de wereld een betere plek kan maken.

 

Heb je vragen, wil je meedoen? Mail: toptraject@studiomoio.nl
 

bottom of page