"No Problem can be solved from the same level of consciousness that created it" (Einstein).

 

 


 

Studio Moio, Sociaal Innovatie Lab

 

Studio Moio is een laboratorium voor maatschappelijke vernieuwing. Ouderenzorg, (jeugd)werkloosheid, vluchtelingenbeleid, jeugdzorg en schooluitval, zijn  vraagstukken waar we met jonge en frisse energie padstellingen doorbreken en initiatief nemen. We bedenken en voeren uit. Denken en doen gaan hand in hand. 


Studio MOiO is ook een laboratorium voor onderwijsvernieuwing, waar jongeren aan de slag zijn als sociaal ondernemer. We maken van jongeren geen leerlingen, maar ontwikkelaars, oplossers, makers en doeners. Zo ontwikkelen we nieuwe perspectieven op ondernemend onderwijs dat past bij een wereld in transitie.

De innovatoren...

Onze belangrijkste innovatoren zijn jongeren die anders zijn dan de 'normaal'. Jongeren die zich vaak niet op waarde geschat voelen, wegens afkomst, beperking, een andere manier van denken, ... We zien dat er meer potentie zit onder deze jongeren dan wordt aangesproken door het huidige (onderwijs)systeem. En bij de Studio zijn zij belangrijke vernieuwers.

 

Juist zij bezitten een sterke kracht om anders te kijken en anders te denken.

Zij hebben de kracht te vernieuwen en hebben een prettige 'nothing to lose' mentaliteit, waardoor we met gemak in no time de stap zetten van denken naar doen.